Què estàs cercant?
Potser busques…
Natalia Carminati, Sonia G. Villar, Marta Solans, Carolina Zerpa
ARTISTES RESIDENTS 2021/2022
El Gremi de Gastronomia realitza recerca i acció col·lectiva al voltant de la gastronomia entesa com a un espai relacional, per a debatre i reflexionar sobre alguns dels reptes culturals, socials, polítics i ecològics que enfronta avui la nostra societat contemporània, i construint una comunitat viva interespècie.
Amb les accions del gremi, aquest pretén fer propostes catalitzadores de debats oberts i extraure lògiques de col·laboració interespècie per a l'aplicació en àmbits més amplis, a través de laboratoris comunitaris de cocreació amb agents del territori; proposar activacions públiques que utilitzen l'aliment com a dispositiu de mediació interespècie, interseccional i transdisciplinària, per a crear experiències gastronòmiques que dialoguin amb els continguts i els processos, les línies de recerca i formació que proposa el Santa Mònica.
El gremi s'encarrega també de documentar dinàmiques que es produeixen dins i fora dels pots i les olles per a ser aplicades en accions col·lectives i institucionals; encarnar els imaginaris sobre com el que mengem configura un marcador d'identitats individuals i col·lectives; treballar per a descriure els múltiples significats i funcions de l'aliment, així com de l'impacte imperceptible de les nostres eleccions individuals en el medi ambient global, tot generant possibilitats d'escenaris de futur on la sostenibilitat i les cures ocupin un lloc central; i, per últim, crear xarxes d'artistes, activistes, cuineres, productores locals i veïnes per a experimentar maneres d'habitar l'espai institucional a través del menjar.
Dispositius desenvolupats: