PREGUNTES FREQÜENTS

Esperem que aquí trobis la resposta que busques.

Si necessites més informació o ajuda, no dubtis a contactar-nos a santamonica@gencat.cat o al (+34) 935 671 110.

Com arribar?

Ens trobaràs a La Rambla, 7, al barri del Raval de Barcelona. Pots arribar-hi en metro (L3 – Drassanes), bus o a peu des de Plaça Catalunya. Per a més informació, consulta Visita.

Sí, hi ha diversos pàrquings de pagament a prop, com el Garaje Atarazanas, situat al Carrer del Portal de Santa Madrona, 10, que es troba a menys de 100 metres del centre.

Sí, disposem de rampa i ascensor per garantir un accés fàcil a tothom.

Per a més informació, consulta Accessibilitat.

Horaris i entrada

Estem oberts de dimarts a diumenge i festius, de les 11:00 a les 20:30 h. A Visita trobaràs els horaris habituals i els dies amb horari especial.

Tingues en compte que la sortida dels espais expositius comença 15 minuts abans del tancament del centre.

L’entrada és gratuïta per a tothom! El Santa Mònica és un centre públic de la Generalitat de Catalunya d’accés lliure.

Visites en grup, activitats i tallers

Sí, oferim visites comentades periòdicament. Consulta dates i horaris a Visita.

Sí, oferim visites especials per a escoles. Contacta’ns per a més informació a santamonica@gencat.cat 

No és necessari fer reserva prèvia per visitar el centre amb grup. En el cas de coincidir a l’espai amb més d’un grup, tindrà prioritat d’accés aquell que participi d’una activitat del centre o hagi informat de la seva visita.

Sí. Consulta tota la programació a Exposicions i activitats.

Durant la visita

Sí, posem a la teva disposició un servei d’armariets al vestíbul del centre que s’activen amb una moneda d’un euro.

No és possible entrar ni deixar dins del centre patinets, bicicletes, ni cap dispositiu de transport personal.

Sí, facilitem recursos d’accessibilitat sota demanda (cadira de rodes, recursos d’accessibilitat visual...) Te n’informaran al punt d’informació. Per a més informació, visita l’apartat d’Accessibilitat.

Sí, pots fer fotos, excepte en aquelles obres que indiqui el contrari. Si tens dubtes, et recomanem consultar-ho al punt d’informació.

Escriu-nos a santamonica@gencat.cat i t’informarem.

Si ets d’un mitjà de comunicació, pots trobar imatges disponibles a l’Espai premsa del web.

Et convidem a explorar el Santa Mònica de la manera que millor et connecti amb les obres i l'entorn. Volem dessacralitzar els espais expositius per fer-los més oberts, accessibles, inclusius i d’ús lliure. Recorda respectar sempre les altres persones i el codi de conducta, ja que aquests espais són d’ús compartit.

No, no disposem de servei de bar. Tot i així, comptem amb la sala Bar, un espai obert i gratuït d’ús comú amb màquines expenedores de cafè, snacks i begudes. Hi pots fer una pausa durant la visita, connectar o desconnectar, escriure, llegir, reunir-te i menjar de dimarts a divendres d’11h a 16h, i dissabtes, diumenges i festius d’11h a 20h.

Sobre el Santa Mònica

Des del 2021, el nom és Centre d’Arts Santa Mònica o, simplement, Santa Mònica. Ja no utilitzem la denominació “Arts Santa Mònica”. El nou nom recull i unifica les diverses denominacions que el centre ha tingut al llarg de les seves etapes anteriors.

Som un centre d’arts dedicat a la creació contemporània. Trobaràs més informació a El Santa Mònica.

Gràcies pel teu interès a formar part del Santa Mònica! Consulta l’apartat Uneix-te al Santa Mònica on t’expliquem les possibilitats que hi ha actualment.

No, el centre no lloga els seus espais per a actes. Es contempla de manera puntual la cessió d’ús d'espais a entitats culturals i artístiques sense cap afany de lucre per a actes i activitats.

Sobre la programació

La taula curatorial és l’encarregada de fer la selecció d’obres i artistes. Es valoren propostes que arriben a través de múltiples imputs.

Sí, pots enviar-nos propostes a info.santamonica@gencat.cat i seran valorades per l’equip del centre i les taules curatorials que es trobin treballant en aquest moment. No obstant, actualment el centre només exposa produccions pròpies al voltant de debats que proposa la taula curatorial.

Periòdicament obrim convocatòries per projectes concrets. Per a més informació, pots consultar l’apartat Convocatòries del web.

La programació d’activitats regulars de Sala Bar està curada per diferents col·lectius, artistes i entitats convidats anualment, que proposen una pluralitat diversa i polifònica de sessions experimentals. Pots enviar la teva proposta al col·lectiu programador que creguis que més encaixa amb el teu projecte, perquè la valorin i la puguin incloure a la programació. Per a més informació, consulta l’apartat “Qui som” a El Santa Mònica.

Sobre les beques Les Mòniques

Habitualment la convocatòria de beques de recerca i experimentació en mediació artística en residència s’obre entre març i abril. Però les dates poden variar. Et recomanem que consultis l’apartat Convocatòries.

Les beques estan dirigides a creadores i creadors transdisciplinaris que treballin en l’àmbit relacional o participatiu. 

S’hi poden presentar persones físiques. No s’hi poden presentar col·lectius.

Et recomanem que consultis sempre les bases de la convocatòria per als requisits específics.

Les residències estan plantejades com a estades temporals d’11 mesos en un espai compartit en el Santa Mònica. Durant aquest temps els residents engeguen i participen en processos de recerca que s’acaben materialitzant en diversos prototips de dispositius de mediació artística. Alhora, se’ls convida a compartir les seves línies de recerca i els prototips resultants en el marc d’altres programes i projectes d’educació i mediació del centre. Les persones becades treballen presencialment en el Santa Mònica, per tal de propiciar l’intercanvi de coneixements en el grup i la dimensió col·lectiva dels diferents processos de recerca. Consulta la informació actualitzada sobre cada convocatòria a Convocatòries.