What are you looking for?
You might be looking for...
Nit Sonhoras
Celebrem-ho: amb aquest són ja 22 els anys en què Barcelona inaugura el mes de maig amb un festival que, edició rere edició, converteix la poesia en protagonista indiscutible d’una ciutat que se sap tan híbrida i plural com ho és la lírica contemporània. Com ho és tot avui o, si més no, com voldríem que fos tot.
És per això que enguany el programa torna a omplir-se d’actes que no fan més que constatar aquesta multiplicitat abundant d’estils, registres poètics, propostes i formats.
Hi haurà lectures, és clar, però també obres de teatre, performances, conferències, debats, concerts, festes, revetlles i, fins i tot, una batalla de versos dalt d’un ring. Tot això, en escenaris tan diversos com el verger del Museu Frederic Marès, on enguany també hi haurà el mercat de poesia, l’(H)original, la Biblioteca de Catalunya, l'Arts Santa Mònica, la plaça de Sant Felip Neri, el cementiri del Poblenou, el jardí interior de la Casa de la Misericòrdia, la Biblioteca Francesca Bonnemaison, La Pedrera, la plaça del Rei... I, és clar, també el Saló de Cent i el Palau de la Música Catalana.
En el marc de Barcelona Poesia, l'Arts Santa Mònica acollirà el dia 10 de maig Nit Sonhoras. Sonhoras és un projecte de poesia experimental dirigit per Gerard Altaió i Eugenio Tisselli. Des de Barcelona Poesia, els hem demanat que comparteixin la seva expertesa en un camp tan específic i innovador com el seu i aquestes són les propostes que ens han fet:
11h-19h. Al llarg de tot el dia, podreu trobar un bon grapat de propostes i publicacions de poesia artesanals i radicals a la fira mostra que Sonhoras ha coordinat amb Mancebía Postigo.
19h. Opus26_Sprechgesang, amb Pía Sommer + Meandering Tear. Els cants i les lectures dels poemes de Pía Sommer (Osorno, Xile, 1981) acompanyats del duet experimental Meandering Tear, influït per la música drone, l’electrònica, els soundscapes i els derivats del krautrock.
19'40h. AR Poetry Readings y otros poemas escénicos, amb Belén Gache. L’escriptora argentino-espanyola (Buenos Aires, 1960), pionera en l’ús de mitjans digitals, arriba a Barcelona per presentar-nos una selecció de poemes escènics en què fa ús de tecnologies com la realitat augmentada, el remix hipertextual o els entorns 3D de Second Life.
20'20h. abcdefghijklmnopqrstuvwxyz, amb Jörg Piringer. Amb un directe d’impacte i de referència en el treball digital i sonor, Jörg Piringer (Viena, 1974) presenta una proposta de tecnopoesia de text i imatges generades automàticament a través d’un programari que pren les ones que capta el micròfon per dur-les a una nova forma dinàmica i arrelada en les escriptures de la física, la matemàtica i la biologia.
21h. La vetllada acabarà amb l’artista sonor Tiago Pina i una sessió experimental feta a partir només de material acústic provinent de la poesia sonora.
A càrrec de Pía Sommer + Meandering Tear, Belén Gache, Jörg Piringer i Tiago Pina. Moderen Sonhoras (Gerard Altaió, Eugenio Tisselli). Col·laboren Sonhoras, Mancebía Postigo i Arts Santa Mònica
Descarrega't el programa sencer.
Direcció de Barcelona Poesia 2019
Mireia Calafell i Àngels Gregori
Disseny gràfic
Gonell comunicació
Edició i organització
Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona
Amb el suport de
Museu Frederic Marès
Biblioteques de Barcelona
Informació Tiquet Rambles
La Rambla, 99
Telèfon 933 161 000
De dilluns a diumenge de 10 a 20.30 h
#BCNPoesia19
Totes les activitats són gratuïtes excepte el XXXV Festival Internacional de Poesia de Barcelona
Places limitades en totes les activitats