Què estàs cercant?
Potser busques…
Programa d'aprenentatge i recerca en curadories col·lectives
Preinscripció fins al 23 de maig de 2024
La sisena edició de (crear) Situacions tindrà un format intensiu de 8 sessions durant les dues primeres setmanes de juliol.
A la Situació 6. El mur, es dialogarà amb el cicle expositiu que tindrà lloc al Santa Mònica durant l'estiu de 2024, que aquesta vegada indaga en la presó com a territori i espai suspès, un lloc on afloren les reflexions sobre el passat i les fabulacions sobre el futur. El programa del curs ha estat concebut per reflexionar col·lectivament al voltant de l'experiència del tancament, no només en centres penitenciaris sinó també en altres situacions viscudes actualment com a privació de llibertat.
Què es fa davant d'una reixa, una tanca, un filat, una frontera que es desitja però no es pot traspassar? Tant l'imaginari com la realitat violenta del mur, que separa certs grups humans i bloqueja l'accés a l'altra banda, ocupen un paper cada cop més rellevant en un món que celebra la manca de límits i incentiva una fluïdesa descontrolada de les connexions. Aquesta aparent paradoxa expressa la complexa dinàmica de la vida contemporània, quan les xarxes travessen (gairebé) totes les parets. No és casual que el dispositiu més emblemàtic del segle XXI sigui el telèfon cel·lular, una màquina que estimula el contacte amb quantitats sempre creixents de persones, alhora que permet un grau inèdit d'aïllament individual. Què és ser lliure avui?
Per explorar aquestes qüestions, entre d'altres, convocarem l'equip involucrat en la realització del cicle expositiu i desenvoluparem reflexions amb investigadors convidats per enriquir el debat i proposar activitats alineades amb l'agenda cultural de la ciutat:
El curs està pensat per a persones que busquen una iniciació tant pràctica com teòrica en pràctiques de curadoria col·lectiva. (crear) Situacions descobreix els processos i les interioritats que s’amaguen darrere la curadoria d’una exposició del Santa Mònica amb l'objectiu d’activar comunitats temporals de recerca i aprenentatge, així com contribuir a carreres artístiques, curatorials o teòriques.
Les places són limitades. Per aquest motiu el Santa Mònica seleccionarà les persones participants a partir de la carta de motivació aportada. No hi ha un requisit d’edat ni de titulació prèvia, però es valoren perfils amb un cert recorregut vital, acadèmic o professional que puguin aportar la seva experiència a la resta del grup.
Del 2 al 12 de juliol de 2024
Dimarts, dimecres, dijous i divendres de 17:00 a 20:00 h. (24 hores lectives)
HORARI
72 € – General
48 € – Estudiants, desocupats/es, persones amb una discapacitat legalment reconeguda, títol de família nombrosa o monoparental, menors de 30 anys, majors de 65 anys i titulars del carnet de la xarxa de biblioteques públiques.
PREU
El procés d’inscripció es divideix en 2 passos:
1. Per sol·licitar la inscripció cal emplenar el següent formulari i enviar un correu electrònic a santamonica@gencat.cat adjuntant una carta de motivació en document en pdf.
2. Un cop finalitzat el termini de preinscripció totes les persones preinscrites rebran un correu electrònic en què se’ls comunicarà si estan acceptades, no acceptades o en llista d’espera. Les persones que hagin estat admeses caldrà que efectuïn el pagament de la reserva de plaça i aportin l’acreditació necessària per al descompte.
Primer període d’inscripcions:
Preinscripció: fins al 23 de maig de 2024
Confirmació de la plaça: 30 de maig de 2024
Segon període d’inscripcions:
S’obrirà en funció de les places que quedin un cop passat el primer període.
INSCRIPCIONS
Per a qualsevol dubte o més informació podeu escriure a santamonica@gencat.cat