Presentació exposició 'Si mireu el vent d'on ve - 50 anys del Grup de Folk'

Actividad
Roda de premsa + exhibició audiovisual | 18.12.2018 / 18h - 19.30h | Sala d'actes

Públic general / mitjans de comunicació

Activitat oberta al públic

Grup-de-Folk-a-La-Ciutadella-juny-1968-1-606X366

Presentació + exhibició del concert de retrobament 'Veureu el pomer com dansa'

El 1968 el món es va revolucionar. El maig francès va mostrar la nova identitat de l'esquerra, mentre als EUA el moviment hippie anava prenent força. Als Països Catalans sorgia el Grup de Folk, un col·lectiu de grups i cantants que volien marcar distància respecte de la Nova Cançó. Els seus referents es centraven en l'ona folk que es vivia als Estats Units, i en noms com Peter, Paul & Mary i, sobretot, Bob Dylan; sense descuidar, però, referents del folk d'arreu del món. També van tenir interès a recuperar cançons tradicionals catalanes, una de les quals, "Les pometes", va esdevenir un veritable himne.

Al Grup de Folk s'hi van integrar, entre d'altres, Falsterbo 3, Jaume Arnella, Pau i Jordi, Els 3 Tambors, Xesco Boix, Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor, Jordi Roura, Consol i Ramon Casajoana, Sisa,... A més, va ser un moviment contagiós i arreu del país van sorgir petits grups de folk que van revolucionar l'escena musical.

Tot i que l'aventura del Grup de Folk va durar només nou mesos, la seva aportació va acabar sent decisiva per al desenvolupament de la música catalana dels anys següents. Tant és així que, avui, cinquanta anys després, les seves cançons continuen sent vigents.

Grup de Folk a La Ciutadella juny 1968 2

Organitza: Arts Santa Mònica-Departament de Cultura i Grup Enderrock

Produeix: Grup Enderrock  

Col·labora: Centre Artesà Tradicionarius

Amb el suport de: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la  Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural

 

 

Logo Grup Enderrock_bn        Tradicionarius   cultura popular