3a Evocació Urgent / Activar / Desactivació

Performance col·lectiva d’activació d’arxius

Activitat
Performance | 29.11.2024 / 18h - 20h | Sala d'actes

Activitat en el marc de l'exposició "Després del vendaval".

Oberta a tothom i gratuïta.

Idioma català i castellà.

Després del vendaval

Activació en diferents formats (audiovisuals, textos, imatges, collages, etc.) de diferents materials i arxius que travessen la investigació del grup Cosmografies (Nancy Garin, Jesús Arpal, Antoine Silvestre), en diàleg amb diferents agents que proposen un sentir, pensar i fer col·lectiu des d’altres temporalitats, desactivant, desaccelerant, errant allà on la sostenibilitat de la vida sigui el centre. 

 

A càrrec del grup de recerca Cosmografies (Antoine Silvestre, Jesús Arpal i Nancy Garín)

Amb la participació de: Fito Conesa, Hannah Bilsky, Nattasia Secades i Enriqueta Font

 

Fito Conesa: llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Conesa ha dut a terme una tasca de conferències i tallers en educació artística en espais com La Panera de Lleida, Fundació “la Caixa” de Barcelona, CaixaForum de Madrid i MACBA de Barcelona. Va formar part de l’equip tutorial de la Sala d’Art Jove de Barcelona (2012) i entre 2014 y 2017 va dirigir i coordinar l’Habitació 1418, el projecte del CCCB i el MACBA per a joves de 14 a 18 anys. Els seus treballs s’an exposat en diferents muses, centres d’art i festivals com Oslo Screen Festival 2010, Barcelona Loop Fair 2009-2012, Festival Internacional de Poesia de Barcelona, Centro Cultural Español de la República Dominicana, La Casa Encendida de Madrid, Matadero Madrid, o CaixaForum (Lleida, Tarragona, Barcelona). El 2021 va ser proposat per l’associació Homesession i el festival de performance Artefacte com a artista resident en el MNAC.

Hannah Bilsky: és estudiant d’escenografia, encara que també s’ha format i ha realitzat treballs en camps que mesclen performance, arts visuals, processos de creació col·lectiva i investigació. Ha participat en el projecte Universo Eutópico (CCCB, 2022), crear Situacions 2 (Santa Mònica, 2023) així com en diverses obres d’arts escèniques de petit i mitjà format, i instal·lacions (BCN Llum, Premi Talento Joven 2024 per a la peça “S’accepten ofrenes, cants i pregàries”).

Natassia Secades:  té  formació en Història de l’Art, complementada amb una especialització en Gestió del Patrimoni i Arxiu. El seu desenvolupament professional se centra en la mediació i l’educació, aspectes claus en les seves investigacions sobre el museu com a espai potencialment hostil i l’impacte del turisme massiu en la identitat, el patrimoni i els recursos naturals. Des d’una perspectiva més artística també explora tècniques de meditació i fotografia del mar, connectant aquesta elements amb les seves línies d’investigació. Ha participat en projectes artístics col·lectius com Universo Eutópico (CCCB, 2022) i Utopia Rambles (Santa Mónica, 2022-2023).            

Enriqueta Font: és el nom artístic d'Enriqueta Alèxia Ortí i Font, persona trans nascuda el 1973 a Móra la Nova. Sempre a cavall de la Tarragona natal i la Barcelona d'adopció, actualment viu en una cooperativa de consum a la comarca de l'Anoia. Es professora de filosofia, escriptora inèdita i conferenciant. La deconstrucció, Wittgenstein o la filosofia ciborg són alguns dels temes de la seva escriptura. Actualment segueix treballant en la possibilitat d'imaginar futurs millors a través de metafísiques rares i escriptures esbocinades en el projecte interdisciplinar "La Sènia Amagada".                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Després del vendaval

Després del vendaval reuneix set col·lectivis que travessen, amb les seves pràctiques polítiques i poètiques, zones invisibilitzades on s’exerceixen violències sistèmiques i es menyspreen drets. És des d’aquesta invisibilitat des d’on les veus de lis col·lectivis troben la manera de subvertir els límits de la norma, ocupar els espais liminars i ampliar les esquerdes institucionals.

Cartell Després del Vendaval

També et pot interessar...