Què estàs cercant?
Potser busques…
Taller amb inscripció prèvia i aforament limitat a 15 persones.
Inscripció
Polisèmies del silenci proposa explorar de forma crítica els oblits construïts i les diferents maneres en què opera el silenci per legitimar la dominació, erigir la història colonial com a discurs únic o privilegiar unes veus sobre unes altres al narrar les migracions.
Aquesta proposta col·lectiva de Sabers migrants y Jiser Reflexions Meditarrànies inclou una proposta creativa i un programa públic d’activitats, que s’emmarca dins de l’exposició La possibilitat de no haver sigut. Es presentarà també la publicació autoeditada, amb el mateix títol, que connecta contrahistòries i memòries de resistència.
Aquest cicle d’activitats, que s’inicia a l’octubre, proposa diferents formats (conversatoris, ràdio i taller), com a espais d’escolta i diàleg per anar teixint entre totis una cartografia col·lectiva, des d’una mirada crítica que qüestioni les violències epistèmiques i els mecanismes del poder colonial.
Un diàleg compartit entre lxs artistes que han participat en la publicació i la creació col·lectiva de Polisèmies del silenci. Hi haurà un espai final de debat obert amb el públic.
Amb la participació d’Ida Barbati, Houari Bouchenak, Nora Daoud, Xavier de Luca, Paula Durán, Guerthy Gutiérrez, Hichem Merouche, Araceli Muñoz, Saber Lech-hab, Danilo Marinho, Boris Mercado, Camila Opazo Sepúlveda, Maria Eugenia Piola, Alejandra Rocabado i Soukaïna Sentissi.
Programa de radio en “fals directe” realitzat des de la sala Bar. Proposem un diàleg col·lectiu i plural, que reivindiqui la importància de teixir territoris comuns, horitzontals, comunitaris i crítics, per enfrontar la violència del silenci colonial. Un espai obert a la lectura de textos, a l’escolta de fragments sonors i al debat amb el públic.
Diàlegs creats entre: Ida Barbati, Houari Bouchenak, Xavier de Luca, Guerthy Gutiérrez, Araceli Muñoz, Saber Lech-hab, Boris Mercado, Camila Opazo Sepúlveda, Maria Eugenia Piola i Alejandra Rocabado.
Dinamizadorxs del programa de ràdio: Nora Daoud, Paula Durán, Danilo Marinho i Soukaïna Sentissi.
Es realitzarà un taller participatiu a partir de la proposta de creació col·lectiva: Polisèmies del silenci, dins de l’exposició: “La possibilitat de no haver sigut. 7 interferències decolonials”.
Un espai per sentir-pensar de manera crítica les realitats que mostren les obres d’aquesta proposta de creació col·lectiva, travessades per un silenci colonial. El taller proposa un procés on compartir per anar teixint entre totis una cartografia col·laborativa, des d’una mirada crítica que qüestioni les violències epistèmiques i els mecanismes de poder colonial.
Dinamizadorxs: Ida Barbati, Xavier de Luca, Boris Mercado i Camila Opazo Sepúlveda.
Espai de diàleg per abordar de manera crítica com opera el silenci per produir l’esborrament, l’oblit construït i la no existència dels cossos subalternitzats pel poder colonial. Lxs participants plantejaran aquesta qüestió a partir de diferents contextos o realitats, com el context de la violència armada a Colòmbia o la situació que viuen les famílies de les persones desaparegudes al mar. Una activitat per teixir memòries, que reivindiquin el dret de totis a no ser esborrats i a existir.
Amb la participació de Jimena Andrade, Daniel Andújar i Fabian Villegas Pozos.
Moderació: Alejandra Rocabado i Ida Barbati
Enllaços d’interès:
Cicle impulsat per Sabers migrants i Jiser Reflexions Mediterrànies en el marc de l'exposició La possibilitat de no haver sigut.
En col·laboració amb el Programa Barcelona Intercultural de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.