Una màquina que afirma l’atzar

Una màquina que afirma l’atzar

Pòdcast - Activitat
Podcast-ràdio | 18.05.2023 / 19h | Sala Bar

Activitat oberta a tothom i gratuïta

Dijous de ràdio

Una màquina que afirma l’atzar és un experiment de construcció de peces improvisades a partir de la repetició de sorolls i el collage literari. Aquesta màquina combina literatura, sorolls, treball mecànic-musical amb pedals des de les arts visuals i la música experimental. De forma simultània inputs textuals i imatges s’utilitzen com a partitura d’un paisatge sonor i apareix una performance-recital que fa servir l’atzar com a mitjà i destí.

Episodi a càrrec del Gremi de Comunicació link

Amb la participació de Laura Paz Muñoz

Una màquina que afirma l’atzar és una performance de Laura Paz i Laura Martínez, que ja han col·laborat en projectes com El club del fracaso, Eres basura, i el Festival Seismes. Una màquina que afirma l’atzar ha tingut el seu recorregut com a performance: va néixer dins de la programació de Seismes (la festa de les residents de la Fàbrica de creació Fabra i Coats) i s’ha pogut mostrar a Feedback (també a la Fabra i Coats). En aquesta ocasió proposen una peça amb la complicitat d’Irena Visa, com a part del gremi de Comunicació. A més d’aquesta performance-recital, conjuntament també han col·laborat amb el projecte El club del fracaso (Beca Ciutat de Barcelona 2020) i amb Eres Basura, que va rebre la beca d’Arts Visuals /Unzip.

Laura Paz (València, 1988) és graduada en Arts i Disseny a l’Escola Massana, així com terapeuta Gestalt i professora de ioga. S’interessa en qüestions relacionades amb el cos des de la imatge, la veu i el so, on centra la seva atenció darrerament. Està vinculada a la creació i la col·laboració col·letiva des de projectes amb la Plataforma d’estudiants de la Massana en col·laboració amb A*Desk, el programa Performing Curation al Festival Artefacte, el Cicle Catenaria, una col·laboracio col·lectiva amb La Capella o al Festival Ullal.  L’any passat va seguir el curs d’agents articuladores entre art i educació a EART. Actualment forma part del col·lectiu LiberArte i es resident a la Fabra i Coats amb el col·lectiu Nabius.  

 

Idioma: castellà i català

 

Santa Mònica Ràdio és un projecte radiofònic que investiga les potencialitats del so i la narrativa oral vinculades a un centre d'arts. La programació està nodrida tant pels diferents gremis d’artistes residents com per veus col·laboradores externes.

Escolta els darrers programes a:

Xarxa Ràdios Comunitàries Barcelona (XRCB) link

IVOOX link