Què estàs cercant?
Potser busques…
Activitats de la Nit dels Museus 2024
Activitats obertes a tothom i gratuïtes amb aforament limitat
T’has preguntat mai què passaria si visitéssim un museu fent servir el mapa d’un altre? I quin valor econòmic podrien tenir les dades recollides del nombre de vegades que s’utilitzen els banys d’un centre d’art? Si els records que tens de les exposicions que has visitat es poguessin menjar, quin olor i sabor tindrien? Creus que podries participar en un taller familiar d’un museu amb el teu company felí? I llegir en veu alta en un centre d’art? Per què els sons de l’exposició que visites aquesta nit no es poden llegir i les imatges no es poden escoltar? Per què en els textos dels museus i centres d’art contemporani s’utilitzen paraules que molts cops no entenem? Qui son les Mòniques? Quin sentit té preguntar-se tot això des d’un centre d’art? És important i divertit fer-ho?
Les Mòniques son les 20 artistes residents al Santa Mònica que entre setembre i juliol treballen organitzades en set grups o gremis explorant a través de l’art preguntes al voltant del centre i els seus continguts.
A la Nit dels Museus desplegaran i activaran al llarg de dues hores algunes de les seves metodologies de treball col·lectiu i prototips de dispositius de mediació artística que estan desenvolupant i que es trobaran localitzats al vestíbul i l’espai Mòniques.
A càrrec de Les Mòniques 23-24, artistes residents al Santa Mònica:
Lara Martínez, Ángela Palacios i Anna Vilamú Bosch (Gremi de Comunicació); Quelic Berga-Carreras, Carlos Carbonell i Marc Villanueva Mir (Gremi de Digitalització); Antonis Antoniou, Verónica Lahitte i Carla Lupa (Gremi d'Edició); Martí de la Malla, Rosa Llop i Sara Manubens (Gremi d’Educació); Pedro Bennaton, Cristina Candela i Anna Solanilla (Gremi d’Espais); Alexandra Laudo [Heroínas de la Cultura], Yazel Parra Nahmens i Laura Torres Gandía (Gremi de Gastronomia); Tatiana Antoni Conesa i Violeta Ospina Domínguez (Gremi de Participació).