Què estàs cercant?
Potser busques…
Activitat oberta a tothom i gratuïta amb aforament limitat
Xerrades-debat sobre temes d’actualitat que fomenten l’esperit crític de la ciutadania i el debat obert entre el públic general i els científics. Al Centre de Regulació Genòmica, la iniciativa va néixer l’any 2008, de la mà d’un grup d’estudiants de doctorat i investigadors postdoctorals, interessat en la difusió de la ciència.
Així doncs, el cafè científic és una activitat per apropar la ciència a la societat, facilitant, de manera informal, un espai per al diàleg i les converses sobre ciència.
Els científics de renom acostumen a ser homes: els guanyadors del premi Nobel, els ponents de conferències, els entrevistats per la premsa... I, el més important: són els inspiradors de la nova generació de científics. Però, on són les dones científiques? Són menys visibles o menys reconegudes perquè obtenen menys resultats o perquè són dones? Curiosament, les dones universitàries obtenen millors resultats que els homes i representen la meitat dels doctorands a l’estat espanyol. Llavors, per què hi ha moltes menys dones que homes en posicions de lideratge tant en recerca com en companyies privades?
Conversa facilitada per:
Nuria Oliver
Investigadora afiliada a DataPopAlliance
Luis Serrano
Director del Centre de Regulació Genòmica (CRG)
Noemi Carranza
Tècnica de Gestió Acadèmica a l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB)
Marta Soler Gallart
Directora del Centre Especial de Recerca en Teories i Pràctiques Superadores de Desigualtats (CREA)
�
Amb el suport de: Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Excel·lència Severo Ochoa
Amb la col·laboració de: LIBRA, Arts Santa Mònica, Departament de Cultura [Generalitat de Catalunya], Consell de Coordinació Pedagògica