Gremi de Gastronomia

Alexandra Laudo [Heroínas de la Cultura], Yazel Parra Nahmens i Laura Torres Gandía

Gremi

ARTISTES RESIDENTS 2023/2024

Des del Gremi de Gastronomia proposem la idea de fer comestible el pensament, de travessar el temps de la mà dels aliments des del cultiu fins a arribar a la taula, i plantegem el coneixement del gust com forma de gaudi i reflexió fonamental per qüestionar i entendre el món actual.

Ens interessa el paper que han jugat certs aliments en el desenvolupament de processos civilitzatoris globals com la colonització i el capitalisme.

Creiem que certs procediments llargs de preparació d'aliments tradicionals porten en si mateixos coneixements performatius intangibles, que si ens agafem el temps de travessar-los ens acosten a formes rituals populars des de la nostra contemporaneïtat.

Ens preguntem:  qui cultiva i d'on venen els nostres aliments?, qui els serveix?, quines memòries i emocions conté un menjar?, té ritme el gust?  o com es mou un sabor?

Formats de treball

  • DIGESTIONS, pòdcast d'entrevistes
  • CUINA AMBULANT, espai d’experimentació processual on convidem col·lectius a cuinar, compartir referents, imaginar i provar sabors junts.
  • TAPER CLUB, espai per menjar juntes i compartir els nostres tapers, generant intercanvi de sabors i sabers. Aquesta activitat, de moment, no és pública.
  • RECEPTARI VIU
    • Llista de receptes del taper club
    • Llista de reproducció amb temes gastronòmic, vernaculars i de feines domèstiques

En desenvolupament:

  • Receptari-zine, col·laboració amb el gremi d'Edició
  • Maridatge, gust, raó i ritmes

 

ARTISTES RESIDENTS 2023/2024

Alexandra Laudo [Heroínas de la Cultura]
Yazel Parra Nahmens
Laura Torres Gandía

Digestions

Digestions és un pòdcast ideat i conduït per Laura Torres, Yazel Parra i Alexandra Laudo, integrants del Gremi de Gastronomia de les Mòniques 2023-2024. Està concebut com un espai de trobada i de diàleg amb agents que, des de camps d’acció diversos (com ara el pensament, l’art, les pràctiques comunitàries o la restauració), treballen i reflexionen sobre les implicacions polítiques, socials, econòmiques, culturals i filosòfiques que tenen la producció i el consum d’aliments, la cuina i l’acte de menjar.

Portada Digestions