Què estàs cercant?
Potser busques…
Alexandra Laudo [Heroínas de la Cultura], Yazel Parra Nahmens i Laura Torres Gandía
ARTISTES RESIDENTS 2023/2024
Des del Gremi de Gastronomia proposem la idea de fer comestible el pensament, de travessar el temps de la mà dels aliments des del cultiu fins a arribar a la taula, i plantegem el coneixement del gust com forma de gaudi i reflexió fonamental per qüestionar i entendre el món actual.
Ens interessa el paper que han jugat certs aliments en el desenvolupament de processos civilitzatoris globals com la colonització i el capitalisme.
Creiem que certs procediments llargs de preparació d'aliments tradicionals porten en si mateixos coneixements performatius intangibles, que si ens agafem el temps de travessar-los ens acosten a formes rituals populars des de la nostra contemporaneïtat.
Ens preguntem: qui cultiva i d'on venen els nostres aliments?, qui els serveix?, quines memòries i emocions conté un menjar?, té ritme el gust? o com es mou un sabor?
Formats de treball
En desenvolupament:
ARTISTES RESIDENTS 2023/2024
Alexandra Laudo [Heroínas de la Cultura]
Yazel Parra Nahmens
Laura Torres Gandía