Què estàs cercant?
Potser busques…
Activitat de l'exposició CITISSIMUM ALTISSIMUM FORTISSIMUM
Gratuïta
Idioma: català i castellà
L'esport és seriós. No hi ha espai per a la ironia. Els esportistes gairebé mai esbossen un somriure quan competeixen. Només si guanyen els veiem somriure. Per què l'humor desarma l'esport? Amb aquesta acció, els artistes/performers intenten donar resposta a aquesta pregunta intervenint en l'espai expositiu de CITISSIMUM ALTISSIMUM FORTISSIMUM.
Fitxatge estrella de La Juan Gallery.
A càrrec de Juan Gómez Alemán.
En col·laboració amb el Laboratori de cos i moviment del Santa Mònica.
Amb la participació de Julieta Ferraro, Helena Minguet Sánchez, Marika Nava, Júlia Pérez Gonell, Guillem Rodri, Toxifics Laperallimonera i Pamdenàs.
Julieta Ferraro (Rosario - Argentina, 1982)
Ballarina, actriu i performer. Professora nacional de dansa contemporània, titulada pel Professorat de Danses, Argentina. A Argentina, cursa estudis com a actriu a l’Escola Nacional de Teatre, i música a la Universitat Nacional (cant i violí). Treballa com a ballarina de la Companyia Provincial de Dansa Contemporània de Rosario i com a actriu a la companyia estable del Ministeri de Cultura. S’especialitza en dansa experimental i teatre físic a l’escola Kim Physical Theatre a Berlín, on es va formar en la tècnica Body Weather. A partir del 2013 comença la seva formació a la Universitat Nacional de les Arts en la carrera de Cinema. Des d’aquest moment es dedica a ser intèrpret en diverses produccions de cinema, especialitzant-se en cinema experimental i videodansa. També es forma en kalaripayattu, art marcial, a l’escola Hindustan Kalari Sangham a Calicut (Índia). A partir del 2018 es forma als estudis de dansa Siobhan Davies a Londres.
Helena Minguet Sánchez (Cornellà de Llobregat, 1986)
Llicenciada en sociologia i magisteri. Fa deu anys que treballa a un museu i ho combina amb les seves passions artístiques. S'ha format amb múltiples professionals de les arts escèniques, dansa, cos i veu. Ha fet també diverses formacions vinculades a l'autoconeixement i la teràpia. Gestiona i programa activitats a l'Espai Llavor de Cornellà, on també hi imparteix tallers de veu lliure i hi desenvolupa una de les seves altres fonts creatives: la cuina. És practicant regular de Kalaripayattu, art marcial, havent-ne rebut també formació intensiva a l’Índia.
Marika Nava (Milà - Itàlia, 1979)
Llicenciada en Història de l’Art, ha treballat com a educadora en museus, guia del patrimoni cultural i professora de llengua italiana per a estrangers. (Re)descobreix el plaer de la dansa i del moviment d'adulta i, per afició, ha seguit cursos de diferents estils de ball, de dansa contemporània i de dansa-teatre. Com a ballarina i performer ha participat en projectes de dansa comunitària (Barris en Dansa, Cossos d’Aigua) i en espectacles en festivals com Perpetracions, la Mercè, Dansa Metropolitana. Com a membre de la companyia de teatre performatiu Escenas Salvajes ha participat en la cocreació i en la representació de les obres originals de la companyia. És membre de la Comissió de Dansa del centre cívic de la Barceloneta, que es dedica a trencar barreres entre creadors i espectadors i a obrir els processos artístics al públic no professional.
Júlia Pérez Gonell (Barcelona, 1998)
Formada en belles arts i humanitats, explora la dansa de forma limítrofa amb altres pràctiques. A partir d’una aproximació al cinema experimental com a programadora, inicia la seva formació en ballet clàssic i dansa contemporània, al mateix temps que s’introdueix a la pràctica performativa amb Collectivo 31, Gènova-Carrara.
Guillem Rodri (Sant Andreu, 1977)
Estudia dibuix i il·lustració a la Massana, audiovisual de la mà de Manel Muntaner, música amb el màster d’improvisació lliure a l’ESMUC. entre d’altres formacions. S’introdueix en el moviment amb l’Aikido i el Taitxí, fet que li obre l’interès per la dansa, on ha practicat contemporani, Body Weather, dansa improvisació i contact improvisació. La seva formació en el moviment corporal a reeixit principalment amb la participació i creació de l’associació As d’Arts i de l’organització Eix Festival internacional de Dansa Improvisació, que va per la tretzena edició. És organitzador i intèrpret del Cicle Indeterminat d’improvisació lliure de música i dansa amb més de trenta-cinc sessions realitzades.
Toxifics Laperallimonera (Lleida, 1962)
Des de molt jove Marta Trepat es va sentir atreta per l’art, primer per les arts plàstiques degut a l’ambient familiar i més endavant la dansa la va enganxar. Va cursar estudis de les dues disciplines a través de les quals es centra la seva forma de vida. Ha participat en diferents esdeveniments i exposicions. Les seves obres es caracteritzen per l’eclecticisme. Bàsicament segueix el gest, la concentració en el silenci i la dansa contemporània amb tendències dins de la performance i l’acció pictòrica.
Pamdenàs (Barcelona, 1966)
Jordi Vizcaíno Guillén, llicenciat en Filosofia i expert en poetes enigmàtics, és formador de la Cultura Seitai, locutor, rapsoda i activista cultural. Sempre relacionat amb el moviment corporal, la veu i el teatre, ho considera un àmbit de creixement personal, i no només un fet estètic.