Other Days, Other Eyes

Shona Kitchen

Obra

09 de juny 2022 - 21 d’agost 2022

Other Days, Other Eyes (2019) fa referència a l’evolució de les omnipresents infraestructures de gravació que ens envolten i reflexiona sobre la generació i la transmissió d’aquesta informació, com també sobre l’abundància creixent d’informació quotidiana i banal que impregna la nostra societat.

Kitchen combina seqüències en directe filmades amb una càmera amb curiositats de la vida quotidiana, elements d’arxiu i gotes de vidre analògiques carregades amb el pes de contingut digital recopilat. Les gotes més petites sorgeixen de les parets i evoquen els aparells diminuts de nova creació que un dia bé es podrien convertir en una càmera que especulés sobre l’evolució dels organismes arquitectònics vius. L’obra capta la coexistència de l’àmbit físic i el virtual, el que és natural i el que és artificial, la realitat, la imaginació i l’absurd.

Aquest projecte sorgeix del treball de recerca IMAGEOBJECTLANDSCAPEEVENT dut a terme per l’equip Kitchen-Hooker, que fa molt de temps que treballen plegats. Gran part del treball de Kitchen s’inspira en els escrits de J. G. Ballard. En aquest cas, es tracta d’un relat curt titulat Sound-Sweep, un fragment del qual diu: “els estrats sònics de la vida urbana quotidiana [...] són tan omnipresents que estan literalment encastats a les parets i les superfícies.” En el llibre de Ballard, un escàner de sons és l’equivalent d’un escombriaire que recull l’abundància de sons quotidians absorbits per l’arquitectura.

El títol del projecte està manllevat d’un altre escriptor de ciència-ficció dels anys setanta, Bob Shaw.

Aquesta obra s’ha dut a terme en col·laboració amb l’artista de vidre Evan Voelbel.

 

Shona Kitchen (Ceres, 1968)

Shona Kitchen és una artista, dissenyadora i educadora reconeguda internacionalment que viu a Providence (Rhode Island). Des que va acabar els estudis al Royal College of Art amb un màster en arquitectura, ha dividit el seu temps entre la pràctica creativa i l’ensenyament. La seva pràctica sol ser col·laborativa, basada en la recerca i específica del lloc. Per mitjà d’elements digitals, analògics i biològics, la seva obra ofereix un espai en què conviuen de manera lúdica l’àmbit físic i virtual, el que és natural i el que és artificial, la realitat i la imaginació. En tots els seus treballs, explora les conseqüències psicològiques, socials i mediambientals dels avenços i els fracassos de la tecnologia. Col·labora sovint amb científics, enginyers, escriptors i desenvolupadors de programari. La seva obra s’ha exposat en diferents llocs, com el Victoria and Albert Museum, el Kelvingrove Museum, el Vitra Museum, el Montalvo Arts Center, el Center for Contemporary Arts de Varsòvia, el Zero1 San Jose i el Simposi Internacional d’Art Electrònic, entre d’altres.

http://www.shivveruniverse.com/

Obres de la col·lecció: Other Days, Other Eyes.