Què estàs cercant?
Potser busques…
Uwe Brunner, Bettina Katja Lange, Joan Soler-Adillon
Obra
#See You at Home – The Domestic Spaces as Public Encounter és una instal·lació interactiva i immersiva sobre el canvi de paper de l’espai privat en temps de crisi. Forma part d’un projecte participatiu en curs que reflexiona sobre el nostre dia a dia a casa entre l’esfera privada i la pública i, per tant, sobre la nostra relació amb els espais on vivim, en general. El projecte consisteix en un recull de centenars de documents tridimensionals fets entre el 2020 i el 2021 a més de 40 països diferents durant els períodes més intensos d’autoaïllament i confinament domiciliari.
Després d’una convocatòria oberta, els vídeos recopilats es van convertir en objectes 3D mitjançant la tècnica de la fotogrametria. Aquests objectes imperfectes (imatges de núvols de punts amb buits i finals inacabats) són el contingut central de l’arxiu de l’obra, juntament amb declaracions personals, en forma d’àudios i textos, sobre el temps del confinament i el significat canviant dels espais privats.
#See You at Home (SYAH per les sigles en anglès) és una instal·lació física que inclou objectes impresos en 3D, impressions de plòter a la paret i objectes interactius amb codis QR que condueixen a espais virtuals en 360 graus als quals els visitants poden accedir per mitjà de la funció de "finestra màgica" del seu telèfon. A més, l’obra inclou un treball anterior, amb el qual s’amplia: la instal·lació de realitat virtual El més petit dels mons. Amb aquest treball anterior, #Ens veurem a casa ofereix un viatge dins d’un viatge que explora els espais privats mentre les seves possibles formes es desenvolupen i canvien, en un anar i venir entre la realitat i la virtualitat, que és alhora conceptual i vivencial.
Autors: Uwe Brunner, Bettina Katja Lange, Joan Soler-Adillon
Obra: #See You at Home – The Domestic Spaces as Public Encounter és una instal·lació interactiva i immersiva sobre el canvi de paper de l’espai privat en temps de crisi. Forma part d’un projecte participatiu en curs que reflexiona sobre el nostre dia a dia a casa entre l’esfera privada i la pública i, per tant, sobre la nostra relació amb els espais on vivim en general.
Tipologia: obres d’art
Tema: espai domèstic, objecte personal, instal·lació interactiva, realitat virtual
Uwe Brunner és un arquitecte austríac, dissenyador d’experiències, professor i investigador. Des del 2019 és professor de ./studio3, Institut d’Arquitectura Experimental de la Universitat d’Innsbruck. Actualment, cursa un doctorat i el seu treball de recerca se centra en l’assaig, les seves modalitats afectives i cognitives i el seu potencial per crear espais en entorns de realitat virtual. La seva recerca va més enllà de l’arquitectura i s’amplia amb una varietat de camps diferents com l’art dels mitjans, els estudis cinematogràfics, els estudis sobre jocs i la filosofia dels mitjans.
Bettina Katja Lange és una escenògrafa i artista de mitjans visuals alemanya, amb formació en teatre, òpera i cinema. Ha treballat a les principals companyies de producció com l’Òpera de Zuric, l’Òpera i el Ballet Nacionals d’Amsterdam, el Kammerspiele de Munic, el Wooster Group i el Performance Space Theatre de Nova York. El seu treball més recent consisteix en instal·lacions físiques i entorns virtuals, en què destaca especialment la força documental en formes teatrals i digitals no convencionals. La seva recerca actual, per a la qual ha obtingut una beca del Goethe Institute de Beijing, se centra en la correlació entre objectes ordinaris, espai privat, memòria i comportaments de comunicació; és a dir, la identitat social i la representació autobiogràfica del seu propietari.
Joan Soler-Adillon (doctor) és un artista català i professor associat de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) a Barcelona. Ha ocupat càrrecs acadèmics a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona i al Royal Holloway de la Universitat de Londres (Regne Unit). Tant la seva recerca com la seva pràctica se centren en els mitjans digitals interactius i la seva manifestació en l’art digital, especialment la instal·lació interactiva, un enfocament experimental del relat i el documental interactius i la realitat virtual. Soler-Adillon ha treballat en nombrosos projectes —des d’un joc interactiu de cos sencer en un tobogan inflable fins a un documental experimental basat en realitat virtual— orientats al disseny de comportaments i la interactivitat, i al foment de la col·laboració i la participació del públic.
Col·laboradors:
Composició de so: Juan Carlos Duarte Regino
Desenvolupador VR: Burkart Schwaighofer
Tècnic creatiu: Krisjanis Rijnieks
Agraïments especials: Ulrich Schrauth, Fabien Siouffi, Gayatri Parameswaran, Mark Atkin, Eva Fischer, Yukuan Wang, Macario Ortega, Max Happ, Stefan Maier
#See You at Home - The Domestic Spaces as Public Encounter ha estat produït en col·laboració amb el Goethe-Institut China i ETH Zurich
L'arxiu VR The Smallest of Worlds - A Landscape of collected Privacy es va desenvolupar durant el CPH:LAB, com a part del CPH:DOX Documentary Film Festival 2021 i finançat per Pixel, Bytes + Film 2021, BMKÖS (Ministeri Federal d'Art, Cultura, Servei Públic i Esports, Àustria), i Deutscher Künstlerbund, Neustart Kultur.