Què estàs cercant?
Potser busques…
Un cosmos de dades
Activitat oberta a tothom
Un cosmos de dades
Reflexió sobre l’evolució de la societat de la informació i les pràctiques de laboratori des de la perspectiva de la ciència, els estudis socials i l’art.
- Conferència "Sobre la naturalesa de l’experiment, l’error i l’anomalia". Conferència a càrrec de Michael Doser (CERN, Ginebra).
Presentació de Mónica Bello.
En anglès amb traducció simultània.
- Seminari-taller "Estudis de la gravetat i la recerca del centre", per Ale de la Puente (artista, Mèxic DF) i Michael Doser (CERN, Ginebra).
Aquest seminari requereix inscripció prèvia, ja que les places són limitades.
En anglès (sense traducció simultània).
Michael Doser
Michael Doser és físic investigador al CERN, Centre Europeu per a la Recerca Nuclear, a Ginebra (Suïssa), i està especialitzat en l’antimatèria, que utilitza com a eina (per estudiar la interacció forta) i també com a objecte d’estudi en si (formació d’antiàtoms, estudi de l’asimetria entre matèria i antimatèria, mesura de la interacció gravitatòria entre matèria i antimatèria...) i és portantveu de l’experiment AEgIS del CERN. A més a més, dóna conferències sobre antimatèria i és editor de Physics Letters B i de Review of Particle Properties. També està implicat en nombroses activitats per a la comunitat, tant a nivell local com internacional (Europa i Àsia), on s’ha dirigit a un ampli ventall de públics no especialitzats, des d’alumnes d’escola fins càrrecs amb capacitat de decisió, sovint, també, en esdeveniments relacionats amb l’art.
Ale de la Puente
Va estudiar disseny industrial amb l’especialització en tèxtil (Universidad Iberoamericana, Mèxic D.F.), joieria, orfebreria i forja (Escola Massana d’Arts i Oficis, Barcelona) i construcció naval (The Arches School, Sausalito, Califòrnia). Recentment ha realitzat estudis independents en astronomia i ciències nuclears.
Artista autodidacta, De la Puente explora les nocions del temps a través de poetitzar les experiències donades per l’espai, des d’una aproximació tecnològica científica fins a lingüística. En la seva obra la relació entre l’espai i el temps i la nostra imatge del món és explorada en profunditat en diversos mitjans. Els darrers anys, el seu treball se centra en la intradisciplina, en què li interessa generar un procés reflexiu sobre la possibilitat d’integració entre l’art, la filosofia i la ciència en un tot que permeti que els processos creatius es nodreixin de les diferents visions del món en una perspectiva de la vida quotidiana.
La seva obra forma part de col·leccions privades i públiques. De la Puente va obtenir el Sistema Nacional de Creadores (2011), menció honorífica Collide@CERN Ars Electronica 2012 i va realitzar una residència al CERN (Gran Col·lisionador d’Hadrons, a Ginebra, Suïssa). Ha rebut distincions del Centro Multimedia del CNART (Centro Nacional de las Artes, 2010); Fundación SIVAM (2006); Pollock-Krassner Foundation (2000); va ser beneficiària de la beca de Joves Creadors del FONCA (Fons de Cultura del govern de Mèxic) en dues ocasions (1999-2000 i 1996-1997) i el Col·loqui InterMediArte III va estar dedicat a la seva obra i la seva trajectòria professional (2014).