Flux Summa: Jakob Draminsky Højmark

Flux Summa: Jakob Draminsky Højmark

Dimarts de vídeo
Projecció i col·loqui | 19.09.2023 / 19h | Sala Bar

Activitat oberta i gratuïta amb aforament limitat a 55 persones

 

Dimarts de vídeo

Projecció + col·loqui amb la presència de Jakob Draminsky Højmark

 

Músic i compositor danès (Copenhagen, 1959) amb especial interès per la música escènica, electroacústica, música concreta, intermèdia, improvisació i microafinació.

Draminsky ha fet bandes sonores per a produccions de teatre, dansa i vídeo i ha publicat diversos CDs sota el seu propi nom. El seu catàleg també inclou obres per a conjunts clàssics de cambra, orgue d'església i sistemes multicanal acusmàtics públics, explorant la interacció entre les manipulacions digitals de la veu humana i la vida quotidiana.

Durant la dècada dels 1990 va aparèixer amb freqüència formant part de la banda de Pascal Comelade, així com també va interpretar les seves pròpies peces en solitari per a clarinet baix, saxo sopranino i ordinador interactiu.

Paral·lelament a aquestes activitats va desenvolupar una sèrie de projectes de sons concrets en directe basats en maquinària de construcció de mida petita i mitjana o equips de cuina i va produir diverses òperes de cambra posades en escena en col·laboració amb el teatre danès Musikteatret Undergrunden i l'escriptor Peter Laugesen, el poeta català Enric Casasses, i el conjunt japonès Noh Ryokusenkai, entre d'altres.

Del 1990 al 2007 va formar part de l'escena musical experimental a Barcelona mentre col·laborava amb artistes i músics com el guitarrista danès Jørgen Teller (Tzarina Q Cut), el bateria japonès Itoken, l'actor japonès Noh Nakasho Noubu (Flower of Life), l'artista fluxus danès Eric Andersen (Margrethe Fjorden) i el trompetista nord-americà Mark Cunningham (Aleatory Grammar).

Després d'un descans en la música, dedicat a fer un Màster de la Universitat de Copenhaguen en Estudis Japonesos i narratives relacionades amb la cultura en tecnologia, Draminsky va tornar el 2016 a les seves activitats artístiques. Ara amb un enfocament especial en la relació entre so i imatge, col·laborant amb artistes visuals danesos com Nanna Gro Henningsen (A European Afternoon, De hjemvendte), Peter Land (Falden måne), Ole Valdemar (Valdemar i Tivoli) i Christina Weisgard (Yantra - frequencies in motion).

Altres investigacions de so/imatge inclouen la idea de MovieOnics que vincula imatges ambientals amb actuació musical, Slow Sounds For A Busy World, un projecte conjunt amb el grup danès/japonès Excelsior All Stars amb música en directe per a la pel·lícula muda danesa Himmelskibet - a trip to Mars, de Holger-Madsen, així com diversos projectes amb música en directe per a pel·lícules mudes japoneses d'Ozu Yasujiro i Kinugasa Teinosuke.

El 2017 la seva peça Yakushiji III va ser guardonada amb el 2n premi al concurs internacional Henning Larsen Foundation sobre arquitectura i música.

Pel que fa a la improvisació, actualment amb la melòdica electroacústica o la guitarra elèctrica, Draminsky ha unit forces recentment amb el baixista danès Henrik Olafsson a Blæst&Bue i amb el bateria japonès Sawada en el duo Tonegänger.

En aquesta sessió veurem un vídeo amb una selecció de les seves actuacions entre 1991 i 2015.

 

Enllaços d'interès:

www.summa-hvt.org 

www.fluxfestival.org 

A cárrec de: HABITUAL VIDEO TEAM

 

Dimarts de vídeo 2023 es nodreix de les propostes de:

Logos_DimartsVideo_WEB