Què estàs cercant?
Potser busques…
Activitat oberta a tothom i gratuita
Contraimaginarios (Postpandémicos) conversaran i debatran amb Felix Kalmenson, Hache Mau i Ingrid Blanco, tres artistes, activistes i treballadors culturals que durant el 2022 i 2023 ens van acompanyar en diferents facetes del procés de recerca. Abordarem reflexions que van anar naixent en aquest marc investigatiu que ressonen amb força en context actual, així com possibles aliances i possibilitats col·lectives per a possibles futurs.
A més presentarem el joc *Teng-, creat pel grup de recerca aquest 2023, així com una publicació que resumeix la gran quantitat de processos portats endavant en els dos anys de recerca.
A càrrec de Contraimaginaris Postpandèmics (Antoine Silvestre, Jesús Arpal Moya i Nancy Garín)
Amb la participació de: Hache Mau, Ingrid Blanco i Felix Kalmenson
Roma Murua i Irene Pérez
Felix Kalmenson (Sant Petersburg, 1987), artista i investigador la pràctica del qual navega pel cinema, la instal·lació, el vídeo i la performance. El treball de Kalmenson narra de manera variable l'espai liminal de la trobada d'un investigador i un artista amb el paisatge i l'arxiu. En donar testimoniatge de la vida quotidiana i endurir els vestigis més fràgils de les històries privades i col·lectives a través del seu treball, Kalmenson es lliura a la cadència d'un poema, sempre en constant canvi.
Hache Mau, activista marrone, migrant anticolonial sexe-gènere dissident nascut al territori colonitzat avui anomenat Bolívia, va ser part de la Xarxa de Cures Antiracista en el procés de pandèmia 2020, també va formar part d'altres col·lectives de resistència política antiracista a Barcelona. El seu activisme s'enfoca a desafiar el racisme estructural, el binarisme sexual i tota hegemonia des d'una perspectiva marikatravesti indígenadescendent migrant. Va ser part de la coordinació del cicle trans anticolonial a Barcelona en 2023.
Ingrid Blanco (L'Havana, 1972), graduada en història de l'art per la Universitat de l'Havana. Va cursar el Programa d'Estudis Independents del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) en l'edició 2008-2009. El seu treball s'interessa per les formes de construcció i representació històriques de les identitats racialitzades. Actualment és professora assistent del Programa d'Estudis Independents del MACBA 2023-24.
Irene Pérez és una artista visual, mare i activista de diverses causes amb mirada feminista queer. A través de les seves obres ha explorat idees relacionades amb la identitat, el gènere, el llenguatge, l'educació i la malaltia crònica, partint de l'experiència personal i de manera multidisciplinària, amb l'objectiu de convertir-les en el vehicle per a generar pensament.
Roma Murua, feminitat no binària, travestoide. Migrant. Artista visual, okupa, escenògrafa, costurera, vistosa. Actualment investiga sobre arxiu travestí okupa a la ciutat.