Què estàs cercant?
Potser busques…
Introducció al concepte dels Wholesome Games
Període d'inscripció finalitzat.
Important: La inscripció comporta el compromís d'assistència al màxim de sessions.
En el cas que hi hagués més inscripcions que places, els membres del col·lectiu faran una tria prioritzant aquelles persones que puguin assistir a més sessions i vetllant per un grup plural i divers.
Els videojocs wholesome es presenten com un tipus de jocs on les accions principals de li jugadori són de caràcter no violent creant així un espai segur per a poder gaudir d’experiències acollidores “cozy”. S'han venut com a una alternativa als videojocs amb mecàniques violentes que imperen a la majoria dels títols de masses (anomenats AAA) i independents.
Però és aquesta no-violència i la creació d’espais reconfortants per a lis jugadoris el que caracteritza als jocs wholesome?
Són realment una alternativa tant de consum com de paradigma jugable respecte als AAA o a altres videojocs independents?
Podem trobar maneres alternatives de crear, fer crítica i generar pensament al voltant d’aquest gènere de videojocs?
A través de set sessions on parlarem de diferents videojocs, des d’octubre fins a abril, volem crear un espai de trobada per generar discursos col·lectivament en aquest Club de Joc Wholesome, per parlar de la càrrega política present en els seus sistemes mecànics i narratius i qüestionar-nos la proposta moral que caracteritza els jocs wholesome per poder pensar i jugar alternatives possibles.
Començarem endinsant-nos en els orígens del terme i la seva evolució fins a arribar a l'actualitat i la seva relació amb la idea de joguina i amb el gènere, continuarem pensant què significa videojugar a treballar i per què està present a la majoria de títols d’aquest gènere, la visió colonial i extractivista dels espais a l’abast de li jugadori, el tracte cap als animals no humans, des de l’antropomorfisme fins a la seva explotació per al benefici propi i la representació de la salut mental i les cures. Durant les dues últimes sessions, ens plantejarem com podríem expandir el terme wholesome games i quines possibilitats té aquest gènere i, per acabar, crearem de manera col·laborativa un fanzín que servirà com a recull del pensament generat durant el club de joc.
Les llengües vehiculars seran el català i castellà, també serà necessari entendre l’anglès per a poder jugar a alguns dels videojocs proposats.
A càrrec del grup de recerca Resistència Videolúdica
Resistència Videolúdica és un col·lectiu interessat en la creació d’espais de reflexió, crítica i connexió al voltant dels videojocs amb una perspectiva interdisciplinària i anticapitalista.
Investiguem i ens mou la intenció de crear ponts entre disciplines artístiques i entendre els espais culturals comuns com a elements clau en la difusió, creació i accés al coneixement videolúdic fora de les estructures clàssiques i hegemòniques properes a la indústria del videojoc.
Idioma: català i castellà