Què estàs cercant?
Potser busques…
Exercici de memòria i ficció per construir imaginaris de Futurs a 50 anys del cop d’estat a Xile
Públic general
Activitat oberta a tothom i gratuita
Presentació dels resultats del taller de construcció d’imatges a la Llibreria Cooperativa La Caníbal, que creuen un exercici de memòria i ficció per construir relats d’un període amb potència al qual volem tornar a mirar i portar al present. A 50 anys del cop d’estat a Xile, aquella memòria ressona en altres territoris, i aquella ressonància és la que busquem revisitar i actualitzar. Construir imaginaris que ens connecten amb el passat, resignifiquen el present i possibiliten futurs possible. Contraimaginaris a la realitat contemporània. Activitat a càrrec de Contraimaginaris (postpandèmics) Jesús Arpal-Moya, Nancy Garín i Antoine Silvestre, Llibreria Cooperativa La Caníbal, Linda Valdés, Feña Celedón (Muerte a la Norma), Fernanda Herrada i Rocio del Pino Lobos.
A càrrec de Contraimaginaris Postpandèmics (Antoine Silvestre, Jesús Arpal Moya i Nancy Garín)
Amb la participació de Linda Valdés, Fernanda Errada, Rocio del Pino Lobos i Feña Celedón (Muerte a la Norma)
En col·laboració amb Llibreria Cooperativa La Caníbal
Linda Valdés és investigadora i curadora independent. La seva feina es centra en les polítiques del cos i l’arxiu. La crisi de la sida ha estat un dels sues focus d’investigació des del projecte col·lectiu “Anarchivo sida”. Linda és cofundadora de les plataformes d’investigació Equipo re i des del 2008 forma part de l’equip de la Fundació Antoni Tàpies.
Feña Celedón (Muerte a la Norma) és artista multidisciplinària, travesti no binària i activista, de nacionalitat xilena. Dedica la seva feina a la performance del gènere i a la direcció d’art.
Fernanda Herrada activista sexo-dissident nascuda a Melipilla. Pornògrafa, dissenyadora teatral, fotògrafa i il·lustradora. Actualment cursa el programa d’estudis independents del MACBA.
Rocio del Pino Lobos (Efecto Desarme) és actriu, directora, artista multidisciplinària i investigadora xilena dedicada a qüestionar, descompondre i rearmar temes como identitat, gènere, migració y salut mental.