Modern Love. Hi ha progrés en l'amor?

Amb Emanuele Coccia

Activitat
Conferència | 13.12.2022 / 17'30h - 20'15h | Espais expositius 17’30h – 18’30h: Conferència d’Emanuele Coccia 19h – 20'15h: Conversa entre Emanuele Coccia, Isabel Valverde, Peter Wagner i Santiago Zabala Idioma: castellà Sessions gratuïtes i obertes del programa de formació curatorial del Santa Mònica (crear) Situacions: art i pensament participatius .

Públic general

Activitat oberta i gratuïta amb aforament limitat

 

Modern Love. Hi ha progrés en l'amor?

Modern Love. Hi ha progrés en l’amor?
17’30h - 18’30h: Conferència d’Emanuele Coccia

Emanuele Coccia, filòsof i autor de notables assajos, visitarà el Santa Mònica per desplegar els seus darrers temes de recerca i conversar sobre la llar, l’amor i el progrés.

La seva obra, traduïda a una desena d’idiomes, és reconeguda com una de les més originals dins del pensament contemporani, tant per la seva prosa com pel seu enfocament filosòfic amb una innovadora aproximació que enllaça les teories de la imaginació i la naturalesa dels éssers vius.

 

Llar, amor i progrés
19h - 20'15h: Conversa entre Emanuele Coccia, Isabel Valverde, Peter Wagner, Santiago Zabala i el públic assistent

"L'amor es viu, s'aprecia i se celebra a casa. És el secret domèstic per excel·lència", diu Emanuele Coccia al seu recent assaig Filosofia della casa. El spazio domestico i la felicità (Einaudi, 2021) (Filosofia del llar. L'espai domèstic i la felicitat). Coccia sosté que cal una "filosofia de la llar” perquè les quatre parets es converteixin en el lloc on "podem ser feliços al costat dels altres".

En aquesta segona part de la sessió, Emanuele Coccia conversarà sobre la llar, l’amor i el progrés amb Isabel Valverde, Peter Wagner i Santiago Zabala, membres del Grup de recerca del Santa Mònica, i s’obrirà el debat al públic.

Activitats impulsades pel Grup de recerca del Santa Mònica (Isabel Valverde, Peter Wagner i Santiago Zabala) en el marc del programa de formació curatorial (crear) Situacions: art i pensament participatius link.

Amb la participació d’Emanuele Coccia

 

Emanuele Coccia (Fermo, Itàlia, 1976) és filòsof i professor de l'École des Hautes Études a Sciences Sociales de París i de la Universitat de Friburg a Alemanya. La seva obra, traduïda en una desena d’idiomes, és reconeguda com una de les més originals dins del pensament contemporani tant per la seva prosa com pel seu enfocament filosòfic amb la seva innovadora aproximació a l'enllaç entre les teories de la imaginació i la naturalesa dels éssers vius. Entre les seves publicacions: Vida sensible (Marea, 2011), El bien de las cosas: la publicidad como discurso moral (Shangrila, 2015), La vida de las plantas (Miño y Dávila, 2017) (2016), Metamorfosis (Siruela, 2021), Filosofia della casa. Lo spazio domestico e la felicità (Einaudi, 2021).