Infeccions queer/cuir entre digital i material

Conversa sobre el llibre "Internet, mon amour" de Felipe Rivas San Martín

Activitat
Taula rodona | 23.11.2021 / 18h a 20'30h | Sala Bar

Públic general

Entrada lliure amb aforament limitat

Infeccions queer/cuir entre digital i material

Taula rodona entre las filòsofes Andrea Soto Calderón i Toni Navarro, juntament amb l'artista visual Felipe Rivas San Martín, autor del llibre Internet, mon amour. Infecciones queer/cuir entre digital y material (Écfrasis ediciones, 2019). El diàleg girarà en torn al llibre i altres tòpics de l'obra de Rivas, que confronta teoria queer, tecnologies i activisme.

El llibre es compon d'un conjunt d'assajos que proposen una reflexió inèdita sobre el recent gir material dels mitjans digitals en l'art contemporani, abastant 10 anys de producció artística i activista de Rivas San Martín, d'origen xilè i establert actualment a Espanya. Temes com Grindr, els algoritmes de reconeixement facial, el porno a internet, el ciberactivisme, les interfícies d'usuari i els codis QR, són analitzats des de la teoria queer i la crítica medial. D'aquesta forma, el creuament entre art i tecnologia està també contaminat a través de la intersecció entre disidència sexual, política i imatge, articulant un entramat en què les tecnologies de la informació visual se citen promíscuament amb les tecnologies de la sexualitat.

La crítica d'art franco-xilena Nelly Richard ha descrit aquest llibre com una "sorprenent memòria d'obra, amant de la complexitat i els subtils plaers de l'interstici". Valentina Montero, directora de la Plataforma d'Art i Mitjans, defineix "Internet, mon amour" com una observació a les tecnologies d'informació actuals, que desvetlla el mode en què aquestes "condicionen un diàleg amb l'univers de signes de la nostra època, a un nivell polític, econòmic, social i sexual". L'investigador i activista queer argentí Nicolás Cuello, per la seva part, descriu aquest llibre com una "poètica cyborg" que proposa un singular mode de reflexió sobre el dispositiu d'Internet des de la pràctica artística, activista i teòrica.

 

Enllaços d'interès:

www.feliperivas.com 

https://ecfrasis.com/editorial/ 

A càrrec de:
Écfrasis ediciones

 

LOGO_CUADRADO_small