Premi d’Economia Creativa Auto-sostenible

Activitat
16.01.2016
premis economia creativa Arts Santa Mònica

El projecte guanyador, amb decisió unànime del jurat, del Premi d’Economia Creativa Auto-sostenible ha estat:


FREEDOM COOP
The FairCoop legal tool for the integral revolution

El projecte The Freedom Coop és una innovadora eina legal europea que pretén donar llibertat d’operacions respecte els controls econòmics i financers. Vol permetre la construcció de relacions socials més justes i un desenvolupament sostingut a través de la desobediència i l’autogestió.
FREEDOM COOP vol provocar impacte social mitjançant tres diferents àrees d’intervenció:

>Una eina legal pels moviments socials i comunitaris: FREEDOM COOP’s VAT number
>Extensió de la desobediència econòmica arreu d’Europa
>Alternativa a la banca per a una plena autonomia

El jurat del Premi d’Economia Creativa Auto-sostenible reunit el passat dia 7 de gener de 2016 estava integrat per Luuk Nouwen (director artístic de FLACC, Genk (Bèlgica), Jaume Reus (director de l'Arts Santa Mònica, Barcelona), Núria Güell i Levi Orta (els artistes iniciadors d'aquesta convocatòria) i Dídac S. Costa (eco-sociòleg i especialista en economia alternativa)

Els artistes Núria Güell i Levi Orta, amb la voluntat de difondre els valors de la creació artística i estendre’ls a la utilitat social, varen proposar la convocatòria del Premi d’Economia Creativa Autosostenible d’àmbit europeu, amb una dotació de 9.500 euros destinats a executar el projecte guanyador.

Es consideren projectes d’economia creativa autosostenible totes les iniciatives (no necessàriament ideades per artistes) que facin servir la creativitat artística en funció de l’economia amb aplicacions socials.

FairCoop és una cooperativa oberta d’àmbit global que s’autoorganitza a través d’Internet, fora dels límits i els controls dels Estats-nació.
El seu objectiu és contribuir a fer possible la transició cap un nou món, reduint tant com sigui possible les desigualtats econòmiques i socials entre els éssers humans i al mateix temps contribuir a una nova riquesa global, accessible a tota la humanitat en forma de procomú.

FairCoop entén que la transformació cap a un sistema monetari més just és un element clau en el seu camí, per aquest motiu aposta per la Faircoin com a criptomoneda en la que basar les seves accions de redistribució de recursos i de construcció d’un nou sistema econòmic global.

Més informació:
https://fair.coop/ca/

El jurat

La convocatòria d’aquest premi ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell, FLACC i Arts Santa Mònica