Què estàs cercant?
Potser busques…
Cicle de vídeo i cinema. Francisco Ruiz de Infante
Activitat oberta a tothom i gratuïta amb aforament limitat.
Aprendre a donar cops. Malenconies rítmiques per a un present continu
Francisco Ruiz de Infante
Projecció de vídeo, amb algunes expansions performatives, i un diàleg amb Glòria Picazo.
En aquesta sessió, concebuda específicament per a l’ocasió, el prolífic Ruiz de Infante proposarà un viatge iniciàtic pels meandres d’algunes de les seves creacions audiovisuals dels darrers anys, així com un panorama de les seves línies de treball recents.
A l’inici de la presentació, s’activarà un dispositiu audiovisual multipantalla que anirà evolucionant i ens guiarà al llarg d’una experiència audiovisual feta de capes. L’articulació de diferents vídeos i accions explicitarà la relació existent entre allò que es vol fer i el que realment es fa, el que hauria d’haver estat i allò que és; en definitiva, la vibració altament energètica que separa desig i realitat.
Passarem, a base de salts, per temps i espais de diferents obres de la trajectòria de Ruiz de Infante: des del projecte temàtic Los Lobos (1993-2001) fins als treballs de la sèrie BlueSky (2005-2016) i les formes híbrides, entre el vídeo i la performance, creades juntament amb la coreògrafa Olga Mesa amb el títol genèric Carmen / Shakespeare (2012-2018).
Durant la sessió serem còmplices de diversos treballs inèdits i de diverses remescles improbables d’algunes de les obres clau de la seva trajectòria.
Bon viatge!
BIO
Des dels seus primers treballs, a Hacia el agua (1988), per exemple, Ruiz de Infante proposa experiències audiovisuals en què les línies discursives del text, la imatge i el so es creuen d’una manera vertiginosa. En la seva obra (com en la vida) els espais i els temps friccionen, els oblits són un motor-trampa i els desitjos (quasi, quasi, quasi) sempre es fan realitat per marcar bé la distància entre «allò que es pensa» i «el que és».
El seu treball s’ha exposat en institucions importants: el Museu d’Art Modern de París, el MNCA Reina Sofía de Madrid, el Guggenheim de Bilbao i la Blaffer Gallery de Houston, entre d’altres, i forma part de col·leccions i mediateques internacionals, entre les quals, la col·lecció del Centre Pompidou de París i el MNCA Reina Sofía de Madrid.
Organitza
Associació Hamaca
Produeix
Arts Santa Mònica