Cicle “Perdre el temps per guanyar espai”

Arquitectures a la deriva

Activitat
Xerrada | 02.05.2023 / 18'30h | Espais expositius

Activitat oberta a tothom i gratuïta

Arquitectures a la deriva

Com a part del cicle Perdre el temps per guanyar espai, els Gremis d'Espais, Comunicació i Participació de les Mòniques conviden el 2 de maig a Francesco Careri i Gabriela Navas a una xerrada, dinamitzada per Pedro Bennaton, al voltant de l'observació situada i el concepte de deriva. Amb la perspectiva de veure'ns l'endemà per fer una deriva, la idea és que la xerrada posi alguns temes en debat per tal de gaudir més intensament de tot aquest cicle fet per perdre el temps.

Francesco Careri i Gabriela Navas oferiran una xerrada acompanyats del director d’escena Pedro Bennaton sobre l’observació situada i la deriva.

A càrrec dels gremis d’Espais, Comunicació i Participació

Amb la participació de Francesco Careri, Gabriela Navas i Pedro Bennaton

 

 

oacu

 

Pedro Bennaton
Cofundador d'ERRO Grupo (2001), Pedro Bennaton és investigador, director, dramaturg i Doctor a Teatre (tesi: ”Teatre de situacions”, UDESC, 2020).

Gabriela Navas
Arquitecta i Doctora en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona, té un mestratge en el Gobierno de la Ciudad amb menció en desenvolupament de la ciutat per la Facultad Latinoamericana de Ciencias Sociales (Seu Equador). Presidenta d’ANTiARQ i vocal del Observatori d’Antropologia del Conflicte Urbà (OACU). Coordinadora del Grup de Recerca en Antropologia de l’Arquitectura (GRADA) associat al GRECS de la Universitat de Barcelona, i del Grup de Recerca en Antropologia i Arquitectura (GRANAR) de l’Institut Català d’Antropologia.
https://www.antiarq.org/ 

Francesco Careri
Francesco Careri (1966) és arquitecte i professor associat del Departament d’Arquitectura de la Universitat de Roma Tres. En 1995 funda amb d’altres, el Laboratori d’Art Urbà Stalker/Observatori Nòmada, i comença accions d’art públic en la ciutat informal, estudis de les micro-transformacions fetes pels habitants i projectes d’auto-recuperació i auto-construcció. Des de 2006 és Professor del Laboratori de Disseny Arquitectònic del Curs d’ Arts Cíviques en la mateixa Facultat, es tracta d’un curs totalment peripatètic, caminant i interactuant “in situ” amb els fenòmens urbans emergents. Des del 2011 és director del Màster en Environmental Humanities de la Universitat de Roma Tres. Les seves publicacions més importants són: Constant. New Babylon, una città nómade (2001), Walkscapes. El andar como práctica estética (2002) i Pasear, detenerse (2016).
UNIROMA3

 

 

Idioma: català, italià i castellà

 

 

Des dels Gremis d’Espais, Comunicació i Participació de les Mòniques, s'ha preparat un petit cicle al voltant de la figura de Francesco Careri i la seva concepció de la deriva urbana, com una exploració activa de l’acte de caminar. Aquest cicle comptarà amb un club de lectura guiat per Horacio Espinosa, una conversa oberta amb Francesco Careri i Gabriela Navas, una deriva urbana des del Santa Mònica i un programa de ràdio en directe i mirant cap les Rambles.

catala_cicle-reduit