Què estàs cercant?
Potser busques…
Irma Marco
Obra
Can the Mind Exist without a Body? és una bandera de gran format instal·lada a l’espai públic. Mostra una pregunta de Yiannis Laouris extreta d’un capítol de The Onlife Manifesto, coordinat per Luciano Floridi, en què s’aborden les transformacions de l’era de la hiperconnectivitat digital, com ara la necessitat de redissenyar els conceptes de vida humana i no humana.
Aquest treball es contextualitza alhora en un projecte d’art públic més ampli i en una recerca de doctorat anomenada #internetflags, que exploren diversos aspectes de la vida en una societat hiperconnectada i basada en internet. Creiem que aquest projecte també pot ser una resposta a la necessitat de noves estructures d’ubicació per mostrar propostes artístiques i fomentar la interacció social i el pensament crític des de la perspectiva de l’art.
L’enfocament conceptual de #internetflags es basa en tres eixos. L’existència permanent de dispositius de comunicació digital portàtils, propers a la idea de pròtesi en el context d’una societat hiperconnectada, i com se n’interpreten els efectes des de l’art contemporani; els problemes derivats de l’ús massiu d’internet juntament amb el desconeixement de la seva estructura física interna, així com de les seves implicacions polítiques i ambientals; i també el context pandèmic actual en què les relacions socials es fan virtuals, l’espai públic es difumina i el contacte físic es restringeix.
Autora: Irma Marco
Obra: bandera de gran format instal·lada a l’espai públic, que mostra el missatge de Yiannis Laouris: Can the Mind Exist without a Body?, extreta de The Onlife Manifesto, coordinat per Luciano Floridi, en què s’aborden les transformacions de l’era de la hiperconnectivitat digital, com ara la necessitat de redissenyar els conceptes de vida humana i no humana.
Tipologia: obra d'art
Tema: #internetflags, The Onlife Manifesto, hiperconnectivitat digital, Yiannis Laouris, art públic
Irma Marco és artista, investigadora i professora. Màster en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València (UPV), actualment cursa el doctorat d’Estudis Avançats en Produccions Artístiques a la Universitat de Barcelona és resident a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats. També és professora col·laboradora a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i professora a institucions com el MACBA i l’Escola Massana.
Marco treballa a partir d’elements preexistents (sons, textos o contextos particulars) buscant nous significats en materials que ja tenen un passat. S’interessa per la pluralitat amb què es relaten i s’enregistren els esdeveniments, i es basa en el soroll, l’apropiació, la col·laboració i l’intercanvi com a estratègies per obrir un espai de possibilitats des del qual crear significat. La seva pràctica engloba l’experimentació sonora, la instal·lació, accions i intervencions en espais físics, i també en entorns virtuals i publicacions.