MOOM, vibració i forma

Amb MOOM (Maria Mora i Raimon Molà)

Dimecres de so i cos
Sala Bar | 06.03.2024 / 19h | Concert / performance

Activitat oberta a tothom i gratuïta amb aforament limitat a 55 persones

Dimecres de so i cos

MOOM s'interroga sobre la comunicació, la creació conjunta d'una acció, d'un espai, sobre les maneres d'interaccionar. Ens trobem amb la qüestió del desconegut, en el privilegi de no saber el que passarà. La música i la dansa conversen, dialoguen, coexisteixen per aclarir la creació i reconèixer-la. Partim que ja hi ha creació, la pregunta és, com sona?, com es mou?, des d'on la mirem?

Les nostres composicions es creen de manera instantània, amb escolta i compromís en el que està succeint, el material que neix és cuidat i escoltat. És dit i llegit en el mateix moment, perforant el temps per degustar-lo amb dedicació.

Moviment: Maria Mora

Espai sonor: Raimon Molà

https://vimeo.com/807992903

MOOM
Raimon Molà i Maria Mora es troben a l'estiu del 2022 en una recerca conjunta, sota el paraigua del Màster en Improvisació de l'ESMUC. La recerca gira entorn de la comunicació i interacció entre música i dansa en el llenguatge de la Improvisació Lliure. Espai d'observació, escolta i reflexió sobre el que té lloc quan s'improvisa des de dues disciplines diferents. Entendre germanors i divergències de les dues disciplines.

Maria Mora Alcolea
Ballarina-intèrpret i improvisadora, facilitadora d'Axis Syllabus, Improvisació. Amb una fascinació per la improvisació lliure, s'aboca a entendre la natura d'aquesta forma i n'empren el seu estudi i pràctica. Es forma i s'inspira amb el treball de Julyen Hamilton, Katie Duck, Sònia Sánchez, Roberta Legros i Maya M. Carroll. Forma part des dels inicis del Col·lectiu Free't, que treballen amb el llenguatge del Soundpainting per a la composició en viu. És també activa des de fa quinze  anys en el Contact Improvisació, (CI). Ha col·laborat i col·labora en diferents projectes com Zum Zum.Teatre, Imperdibles 21, Cia Alaka, Col·lectiu Free't, Duo Arima, Duo Dau, Projecte Coordenades, MOOM. Ha ballat amb referents de la improvisació en música i dansa com Núria Andorrà, Jordina Millà, Raimon Molà, Constanza Brncic, Roberta Legrós, Juan Carlos Lérida, Albert Cirera i Ramon Prat entre altres.
Membre de la Xarxa Internacional de Recerca Axis Syllabus sobre anatomia i física de la locomoció  humana aplicada a la dansa, ensenya regularment a la península i a l'estranger anant a Xile, Itàlia, Alemanya, Hongria, Bèlgica, França, Suïssa, República Txeca i Grècia. Terapeuta en Biodinàmica Craneosacral amb la formadora Carme Renalias.

Raimon Molà i Fuster
Músic, pianista i improvisador estudia a L'ESEM del Taller de Músics, piano jazz i música moderna, graduant-se el 2016. Allí rep classes de piano de Txema Riera, Jaume Gispert i Marco Mezquida. Paral·lelament, participa en seminaris (jazz camp de Begues dirigit per Jorge Rossy) i classe magistral de Pat Martino, Chano Dominguez, Bruce Barth, Michael Kanan (entre d'altres). El 2020 assisteix a METRIC IP TALLIN (Estònia) on rep classes i conferències de músics del panorama europeu i internacional en la improvisació lliure com Magda Mayas, Arnas Mikalkenas, Karst De Jong, Inga Magrete Aas, Aaron Shorr, David Dolan, Vlady Bystrov, Burkhard Stangl, Tilo Augsten i Joe Tornabene.
Ha cursat el màster propi de l'ESMUC en improvisació lliure dirigit per Núria Andorrà i Agustí Fernàndez l'any 2021. Amb el piano, forma part del quartet Traca (Celeste Alias, veu; Ariadna Torner, violí; Amidea Clotet, guitarra elèctrica). Forma part del col·lectiu d'improvisadors "Sings of Freedom" sota la conducció de Iván González. I el projecte MOOM  amb Maria Mora.
És membre fundador de l'associació Free Impro Barcelona. Associació que difon i promou l'escena barcelonina i rodalies en lliure improvisació i art experimental. Dins l'associació duu a terme l'agenda cultural on publicita esdeveniments de caràcter improvisat i experimental i programa un cicle mensual i mòbil arreu de Barcelona anomenat Art Improvisat. Ha tocat amb músics com: Núria Andorrà, Tom Chant, Albert Cirera, Agustí Fernàndez, Rafal Mazur,Zlatko Kaucic, Agustí Martinez,Nuno Rebelo, Don Malfon, Oriol Roca, Marc Egea, Nana Rovira, el Pricto i Joni Sigil entre d'altres.

Dimecres de so i cos

Dimecres de so i cos és el programa del Santa Mònica dedicat a propostes experimentals que exploren les interseccions entre la música i el cos humà amb sessions gratuïtes i regulars cada dimecres a les 19h a la Sala Bar.

Dimecres de so i cos és un lloc de trobada per a públic, creadors, programadors, diletants i curiosos àvids de gaudir d’una programació d'experimentació sonora, música improvisada, veu, dansa i performance de petit format en un entorn distès i proper com és la Sala Bar.

Dimecres de so i cos