Laboratori de calle: Festa Menor

Deriva; Cumpleaños ambulante

Activitat
Taller / laboratori | 22.11.2024 / 18h | Punt de trobada: Sala Bar Destinació: Jardí de les Tres Ximeneies

Activitat oberta i gratuïta

Laboratori de calle: Festa Menor

El Laboratori de Calle és una instància d’experimentació a espais públics que investiga, através de dispositius artístics, la performativitat de la ciutat. La pràctica recent del grup consisteix a crear, a partir de materials trobats als espais, una situació temporal d’ocupació i permanència a l’espai públic, on probem procediments performatius, a vegades més visibles i d’altres menys, amb la finalitat d’estudiar les forces coreogràfiques i polítiques presents en la quotidianitat dels carrers.

En aquesta activitat proposem canviar el nostre focus habitual de situar una taula en un punt de la ciutat, per accionar aquesta mateixa en una deriva ambulant. A través de la cerca o ficció d'un aniversari, plantegem aquest exercici de celebració desplaçant la idea estàtica de festeig. Per activar una convocatòria que permeti un joc afectiu en els diferents punts del recorregut.

 

A càrrec del grup de recerca Laboratori de calle

 

Cecilia Vieira és artista visual graduada en Belles Arts. Treballa en propostes d'artivisme, art objecte i poesia visual a través dels estudis urbans, el llenguatge i la participació artística. Amb un enfocament social i poètic, investiga i intervé en elements que qüestionin els usos que assignem a les coses.

Élise Moreau és ballarina, coreògrafa i pedagoga. El 2017 cofunda el col·lectiu Iniciativa Sexual Femenina, amb el qual desenvolupa treballs performatius i pedagògics amb perspectiva llibertària, antiacadèmica i feminista. Forma part de Makrâl, un grup pluridisciplinari que busca formes in situ per activar la memòria col·lectiva en territoris rurals. Actualment, desenvolupa treballs individuals i col·labora amb l'artista Noela Covelo Velasco.

Lautaro Reyes és coreògraf i es mou entre les àrees de creació i recerca. Treballa a partir dels llenguatges possibles del cos i articula el moviment com un mecanisme que provoca pulsions vinculants, tant en les persones que produeixen allò coreogràfic com en les persones que observen la forma coreogràfica, i partir d'aquesta comunicació d'imaginaris crear un enteniment comú.

Luana Raiter és una artista multidisciplinària, doctora en Estudis Teatrals i cofundadora i membre del col·lectiu ERRO Grup. La seva recerca artística i acadèmica està centrada en pràctiques participatives en les arts, amb especial interès en l'encreuament entre art i activisme, i institucionalització i subversió, a través d'una mirada transdisciplinar entre antropologia urbana, arts performatives i filosofia.

Rafael Frazão és artista i investigador, llicenciat en cinema, amb màster en arts visuals. Treballa des del llenguatge audiovisual en diferents projectes, acostant-se als camps de la poesia, l'experimentació tecnològica, les arts performatives i el cinema d'invenció. En la seva trajectòria recent ha exposat treballs en llocs com el MACBA, el Santa Mònica, la Casa Encendida, Ars Electronica i altres.

 

 

Idioma: castellà, català, anglès, portuguès, francès