Què estàs cercant?
Potser busques…
Cafè Científic CRG
Entrada lliure / aforament limitat
Bacteris i fongs. Aquests microorganismes no tenen gaire en comú amb els humans, però, en canvi, en el nostre cos viuen 100 bilions de cèl·lules d’aquestes espècies, superant en 10 vegades el nombre de cèl·lules humanes, i són claus per al seu bon funcionament. El conjunt de tots ells és conegut com el microbioma humà i s’estableix una relació simbiòtica amb el nostre organisme.
Usualment, les connotacions negatives predominen en la relació d’aquests organismes amb la nostra espècie, però, són sempre certes? En què consisteix aquesta relació? On es troben aquests microorganismes? Quin paper hi juguen en la nostra salut?
Encara queda molt per descobrir del microbioma humà. Aquest conjunt de microorganismes pot ser la clau del coneixement de l’origen d’algunes malalties, vols saber-ne com? Informa't, reflexiona i vine al cafè científic del 17 de novembre amb els teus dubtes i preguntes!
Toni Gabaldón
Professor ICREA, Cap del Grup de Genòmica Comparativa del Centre de Regulació Genòmica-CRG
Jordi Guardiola
Cap de Servei d’Aparell Digestiu del Bellvitge Hospital Universitari
Els cafès científics són xerrades-debat sobre temes d’actualitat que fomenten l’esperit crític de la ciutadania i el debat obert entre el públic general i els científics. Al CRG, la iniciativa va néixer l’any 2008, de la mà d’un grup d’estudiants de doctorat i investigadors postdoctorals, interessat en la difusió de la ciència.
Així doncs, el cafè científic és una activitat per apropar la ciència a la societat, facilitant, de manera informal, un espai per al diàleg i les converses sobre ciència.
Els cafès se centren sobre temes d’interès general i d’actualitat, relacionats amb la ciència, la tecnologia i la innovació.
Programa d'activitats
Web dels cafès científics
Web de l’esdeveniment